21.2.2015

Vierotusoireita


Pari päivää sitten kirjoitettua:

Olen some-lakossa 6.:tta päivää. Lakko koskee eniten käyttämiäni palveluita nimeltä Facebook, Instagram ja Pinterest. Lakko ei koske tsättilinjoja, kuten fb-messengeriä ja Whatsappia, koska rinnastan ne tekstiviesteihin ja sähköpostiin.


Poden vierotusoireita! Otan puhelimen käteen ja pyörittelen sitä. Räpellän vähäsen ja laitan takaisin pöydälle, turhaantuneena. Tietokoneella avaan sähköpostin. Vaistomaisesti alan kirjoittaa äfbeetä osoitekenttään. En kuitenkaan avaan sivustoa.

Tästä somekoukkukäytöksestäni tekee ahdistavaa se, että huomaan kuinka paljon "tarkistan" onko tullut uusia jakoja, tilapäivityksiä ja ilmoituksia. Huomaan kuinka paljon kulutan aikaa tyhjään. Turhaan. Huomaan kuinka huonosti jaksan keskittyä asioihin, kun vähän väliä aivot kääntyvät asemalle äfbee, instagram tai pinterest. Huomaan kuinka paljon tuhlaan aikaa tuijottaen ystävääni, älypuhelinta, sen sijaan, että katselisin pieniä kultakimpaleitani silmiin tai seuraisin heidän touhujaan. Kuinka paljon hukkaan hetkiä, jolloin voisin syventyä rakkaimpani silmiin, oman elämäni peileihin. Havahdun huomaamaan myös sen, kuinka vähän somesta jää mieleen mitään todellista. Sieltä ei jää mieleen muistoja. Olemalla somekoukussa pidän stressitasoani korkealla. Olen levoton, turhautunut, ärtynyt. Olen poissa läheisimpieni elämästä jokaisen hetken, jonka ajattelen somea.


PS Kiitos sinä, joka tuumasit suhteeni someen olevan huolestuttava :) <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä miettii?